Vitamin D

Vitamin D

- важен витамин за растежа на мускулите, здравината на костите и доброто здраве
- високо усвояем витамин D3
- отличен продукт за зимните месеци
- оптимизира имунната и хормоналната системи
- усилва синтеза на протеина


Бърза поръчка
*Тел.:

Коментар:

Въведете кода от картинката:

Моля, въведете своя тел. номер за да се свържем с Вас.


Описание

Витамин D е жизнено важна субстанция, играеща роля на прохормон. Синтезът на витамин D обикновено протича, когато кожата на тялото е изложена на слънчевите лъчи. През зимните месеци слънчевото греене е недостатъчно, за да осигури оптималния синтез на витамин D. Това не бива да се допуска, тъй като този витамин има значение за хормоналната и имунната системи, мускулите, нервната система и редица други функции в организма.

Какво мога да очаквам от Vitamin D?

Както показват проучванията, дефицитът от витамин D е широко разпространен сред населението. Съвременният начин на живот и фактът, че хората днес прекарват голяма част от времето си в сгради и почти не дишат свеж въздух, допринасят за недостатъчния внос на витамин D, особено през зимните месеци. Вносът на витамин D като добавка, може да спомогне за преодоляване на рисковете, породени от неговия недостиг, а именно вероятността от развитие на редица заболявания, неправилното костообразуване и липсата на ефективност.

Ако не се излагате достатъчно на слънчева светлина, Vitamin D може да ви помогне да повишите вашите хормонални нива, да изградите здрави кости и мускули, да укрепите нервната и имунната си системи, избягвайки един от основните фактори за развитие на редица заболявания.

Функционалност и механизъм на действие на Vitamin D:

Витамин D (холекалциферол) не е витамин в истинския смисъл на думата, а по-скоро прохормон, който организмът може да синтезира. Витамин D се преобразува ендогенно в хормона калцитриол и играе важна роля в калциевия баланс и минерализацията на костите. Също така, има значение и за имунната система, както и за нервната, мускулната и ендокринната системи. От тук произтича и решаващата му роля за мускулния растеж и възстановяване.

Недостигът на витамин D може да повиши риска от развитие на редица заболявания — автоимунни болести, инфекциозни заболявания, мускулна слабост, мускулна болка, високо кръвно налягане, мозъчни нарушения, сърдечно-съдови заболявания, ракови заболявания и др. Като цяло, дефицитът на витамин D се свързва с увеличена смъртност сред населението. Освен ендогенния синтез в резултат на слънчевото лъчение, витамин D може да се доставя и от хранителни продукти като рибата, която е богата на мазнини. В много държави витамин D се добавя към храните, например млякото, за да се задоволят потребностите на населението и да се ограничи до минимум неговият дефицит.

Vitamin D, произведен от Peak, е във високо дозирана форма (2 000 IU в една таблетка), която се освобождава равномерно в организма и по този начин играе важна роля в адекватното снабдяване с витамин D.

Начин на приемане

Дозировка: 2 пъти дневно по 1/2 таблетка. Да се чупи по разграничителната линия.

Анализи
Vitamin D
Product
Tablets with Vitamin D 
Product description
Food supplement, especially for athletes. 
Special notes
This supplement is not a substitute for a balanced and varied diet.
The indicated daily dose is sufficient to supplement a good diet and should not be exceeded. Keep out of reach of children.  
Packaging unit(s)
Box of 180 tabs of 500 mg - 90 g 
Shelf time
2 years – once opened store in a dry, cool place. 
Recommended directions
Consume half a tablet a day with plenty of fluid, preferably with a meal. 
Ingredients
Filler: microcrystalline cellulose, and dextrose, cholecalciferol (4%), lubricant: hydrogenated cottonseed oil and magnesium salts of fatty acids, binders: povidone. 
Description / Uses
Vitamin D is a vital substance which performs the role of a pro-hormone. The synthesis of vitamin D usually happens when the skin is exposed to the sun. Especially in the winter months the sun is usually not sufficient to ensure optimal synthesis of vitamin D. This should be avoided, because vitamin D is important for hormone and immune systems, the muscular and nervous systems, and numerous other body functions. 
 
Vitamins   / Tagesportion**  RDA*
Vitamin D   25 µg (1000 I.U.)  500 %
* Recommended daily allowance (RDA – based on EU-Directive 2008-100-EG)
** 1/2 Tablette
 
EAN Code   Packing/Weight  Flavour  EAN-No.:
Vitamin D   can 180 Tabs / 90 g  /  54 53001 85250 8

This product is manufactured in accordance with HACCP, GMP and ISO 9001-2000 certification.
Products are subject to constant quality control procedures by qualified technicians.

23,00 лв.

Възможни опции

Този продукт е закупен: 1 пъти