Gaba XT

Gaba XT

- гама-аминобутировата киселина е основен инхибиторен невротрансмитер в централната нервна система
- релаксант, повишаващ качеството на съня като намалява нивата на стресовите хормони
- стимулира секрецията на човешкия растежен хормон (HGH)
- оптимизиран с добавени инозитол и витамини: В3 и В6
- 3 000 мг гама-аминобутирова киселина в доза


Бърза поръчка
*Тел.:

Коментар:

Въведете кода от картинката:

Моля, въведете своя тел. номер за да се свържем с Вас.


Описание

GABA (гама-аминобутирова киселина) е аминокиселина, която се използва често от спортистите, за подпомагане настъпването на съня и подобряване на неговото качеството. Освен това, GABA увеличава нивата на човешкия хормон на растежа (HGH) в кръвта, намалява отрицателното въздействие на стреса и стресовите хормони и подобрява възстановяването, което го превръща в един интересен продукт за добавяне към вашето хранене.

Функционалност и механизъм на действие:

GABA, или по-точно гама-аминобутирова киселина, е аминокиселина от непротеинов произход и биогенен амин (производно) на глутаминовата киселина, т.е GABA може да се синтезира ендогенно от глутаминова киселина. По различни механизми GABA може ефективно да стимулира увеличаването на мускулната маса и сила и да съкрати времето за възстановяване. GABA е основният инхибиторен невротрансмитер в централната нервна система (ЦНС). От тук следва, че тя е и естественият релаксант, който подпомага и подобрява качеството на съня. Нейният релаксиращ ефект се предизвиква от активирането на GABA-бензодиазепиновите рецептори (GABA-A рецептори), което се свързва с намаляване на възбуждането (и натоварването) на клетките. Освен това, GABA може да увеличи образуването на алфа-вълните, които са свързани с релаксацията. В този контекст, GABA може да има и успокояващ ефект върху мускулите.

Наскоро, все повече се обсъжда положителното въздействие на GABA върху секрецията на HGH и нивата на HGH в кръвта. HGH стимулира мощно мускулния растеж и възстановяването. Всеки спортист, практикуващ спорт за издръжливост, следва да модулира HGH по естествен път и доколкото това е възможно, с помощта на GABA.

Приемането на GABA като добавка може да подобри значително възстановяването и мускулния растеж след интензивни тренировъчни сесии, защото GABA потиска стреса и намалява стресовите хормони, модулира действието на HGH и подобрява релаксацията и съня по естествен начин.

Начин на приемане

Дозировка: 1-3 капсули преди сън, с повече течност.

Анализи
ingredients Gamma-aminobutyric acid (80%), capsule casing (bovine gelatin, dye: titanium dioxide), inositol, separating agent: magnesium salts of edible fatty acids (vegetable), nicotinamide, pyridoxine hydrochloride.
 
Ingredients     / Per capsule NRV *
niacin     4.0 mg 25%
Vitamin B6     0.35 mg 25%
Gamma-aminobutyric acid     750 mg /
Inositol     50 mg /
* Nutrient reference values ​​specified
EAN Code packaging weight taste EAN-No.
GABA XT Tin 114 g / 54 53001 85283 6

 

42,00 лв.

Възможни опции