Vitamin C

Vitamin C

- супер силен антиоксидант
- добавен екстракт от гроздово семе
- ограничава вредните последствия от дейността на свободните радикали в тялото
- оптимизира имунната и хормоналната системи
- подпомага образуването на съединителната тъкан
- важен елемент за здравето на костната система, зъбите и венците
- единственият витамин, с който не можете да предозирате
- особено важен витамин за спортистите и пушачите
- 750 мг витамин С, във всяка капсула


Бърза поръчка
*Тел.:

Коментар:

Въведете кода от картинката:

Моля, въведете своя тел. номер за да се свържем с Вас.


Описание

Витамин С играе огромна роля в подсилването функциите на имунната система. Като антиоксидант, той помага за неутрализиране на свободните радикали в клетките. Витамин С е водоразтворим витамин. Това е термин, който включва 2 съединения – аскорбинова и дехидроаскорбинова киселина. Като добавки към храната са разрешени следните съединения: L-аскорбинова киселина, натриев, калциев и калиев L-аскорбат, L-аскорбил 6-палмитат.

Определените потребности от витамин С в различните страни са в границите 40-80 мг дневно. Според българските физиологични норми за хранене, за възрастни мъже и жени те са 70 мг. Международно приетите референтни стойности за средно дневни потребности от витамин С за възрастни, независимо от пола, са 60 мг.

Витамин С е необходим за образуването на колагена и други органични съставки на междуклетъчната основа на костите, зъбите и стените на кръвоносните съдове. Оптимална активност на ензими – чернодробни детоксификационни ензимни системи, ензими, свързани със синтеза на редица аминокиселини и невротрансмитери (вещества, което участват в пренасянето на нервните импулси);

Витамините като добавки към храната спомагат за:
антиоксидантната защитна система на клетките
всмукването на желязото от растителните продукти, което превръща желязото в по-лесно усвоима форма
в някои проучвания е установено, че високите дози от витамин С може да намаляват симптомите на простудата, при други изследвания тези резултати не се потвърждават

В много изследвания е установено, че витамин С , поради антиоксидантните си свойства, оказва защитно действие срещу някои видове рак. Други механизми на антираковото действие на витамин С е потискане образуването на канцерогенни нитрозосъединения, стимулиране отговора на имунната система и на детоксикиращите ензими. Установено е, че витамин С намалява риска от рак на стомаха, устната кухина, дихателната и храносмилателната тръба, белия дроб, панкреаса (задстомашната жлеза), маточната шийка.

Епидемиологични проучвания са показали, че ниският прием на витамин С е свързан с увеличен риск от сърдечно-съдови заболявания. Счита се, че това се дължи на понижаващия ефект на витамина върху повишените нива на холестерола. Тези ефекти на витамин С не са потвърдени във всички изследвания. Витамин С може да има също понижаващ ефект върху диастоличното и систоличното кръвно налягане. Установено е, че ниският прием на витамин С, увеличава риска от старческа катаракта. При допълнителен прием на витамин С като хранителна добавка, се подобрява и ускорява заздравяването на раните, свързано с участието на витамин С в синтеза на колагена.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Приемането на витамин С като хранителна добавка, трябва да става с внимание при:
диабет ( намеса в метаболизма на глюкозата)
дефицит на ензима глюкозо-6-фосфат
дехидрогеназа (риск от хемолитична анемия)
хемохроматоза
бъбречни увреждания

Хранене и здраве
    
Витамините като добавки към храната могат да предотвратят - сидеробластна анемия и таласемия. Витамин С е един от най-безопасните витамини. Счита се, че не съществуват сериозни рискове за здравето при прием на витамина до 10 г дневно, но продължителен прием над 1 г дневно, може да предизвика диария, която се дължи на големите невсмукани количества витамин С в червата.

При здрави хора високият прием на витамин С не увеличава риска от образуване на бъбречни оксалатни камъни независимо, че оксаловата киселина е краен продукт на обмяната на витамина. При хора с бъбречни увреждания не се препоръчва прием на по-големи количества от 100-200 мг, дневно.

Безопасен прием като добавка към храната за възрастни: при продължителен прием –1 000 мг, при краткосрочен прием – 2 000 мг.

Начин на приемане

Дозировка: 1 капсула с повече вода.

Анализи
Vitamin C
Product
Capsules - 1080 mg - with high doses of vitamin C and grape seed extract. 
Product description
Food Supplement 
Note(s)
Food supplements are no substitute for a balanced and varied diet. A balanced and varied diet and a healthy lifestyle are essential for the described functionality of this product.
The recommended daily dose should not be exceeded.
Keep this product out of the reach of children. 
Packing unit(s)
Can with 120 capsules à 1080 mg = 129.6 g 
Recommended directions
Consume 1 capsule daily with plenty of liquid. 
Ingredients
Ascorbic acid (77%), collagenous protein (capsule), grape seed extract, separating agent: magnesium salts of fatty acids, colorant: titanium dioxide. 
Description / Uses
Vitamin C (ascorbic acid) is satisfied in the human body functions and many-faceted protection is supplemented mainly to strengthen the immune and hormonal systems. In addition, vitamin C is an important co-factor for the development of connective tissue, teeth, gums and bone.
These high-dose vitamin C capsules are synergistic with the substrate combined OPC (from crape seed extract), whereby the antioxidant activity is increased many fold and potentiated.  
 
Vitamins   / capsule  RDA*
Vitamin C   750 mg  938 %
* Recommended daily allowance (RDA – based on EU-Directive 2008-100-EG)
Contents     / capsule
Grape seed extract (95% Oligo Proanthocyanidins)     100 mg
 
EAN Code   Packing/Weight  Flavour  EAN-No.:
Vitamin C   can 120 capsules à 1080 mg / 129,6 g  /  54 53001 85385 7

This product is manufactured in accordance with HACCP, GMP and ISO 9001-2000 certification.
Products are subject to constant quality control procedures by qualified technicians.

29,00 лв.

Възможни опции