Zink Chelat

Zink Chelat

- 12,5 мг цинк-келат, плюс 1 мг мед, във всяка таблетка
- важен минерал, участващ в повече от 300 метаболитни процеса в човешкото тяло
- регулира нивата на тестостерона и хормоните, поддържащи имунната система
- оптимизира синтеза на протеините, въглехидратите и мазнините
- подобрява заздравителните процеси в тялото и е важен фактор за доброто състояние на кожата
- келатната форма на цинка, гарантира неговото поетапно и пълно усвояване от организма


Бърза поръчка
*Тел.:

Коментар:

Въведете кода от картинката:

Моля, въведете своя тел. номер за да се свържем с Вас.


Описание

Цинкът е жизнено необходим елемент, който играе основна роля в изграждането и възстановяването на мускулите. Той е важен за функциите на тестостерона и другите хормони, имунната система, състоянието на кожата и безброй други заздравителни процеси. Цинкът участва в общо над 300 метаболитни процеса. Този суплемент съдържа цинк в отлично усвояваща се форма, която се освобождава постепенно в организма.

Какво мога да очаквам от Zinc Chelat?

Амбицираните спортисти, които често тренират интензивно, въпреки балансираното си хранене, обикновено имат недостиг на различни минерали и микроелементи. Цинкът е минерал, който почти винаги се набавя в недостатъчно количество от спортистите, което води до намалена производителност и склонност към инфекции.

Цинкът е жизнено необходим минерал, който е от основно значение за производството на хормони и имунната система. Единствено чрез положителния хормонален статус и добре функциониращата имунна система, спортистите могат да постигат резултати в своите тренировки и да отбелязват напредък. Цинкът обаче не е важен само за спортистите, а може да допринесе за подобряване на общото здравословно състояние и метаболизма, при всеки човек. Така например, той се отразява положително, върху състоянието на кожата. Само с 15-30 мг на ден хората, страдащи от екземи, могат видимо да подобрят състоянието си и да премахнат симптомите на болестта. При недостиг на цинк, приемането на добавки на цинкова основа, може да подобри възстановяването, общото здравословно състояние, спортната производителност и състоянието на кожата.

Функционалност и механизъм на действие на Zinc Chelat:

Цинковият келат е аминокиселинен келат на цинк, който осигурява, за разлика от другите цинкови добавки, оптимална бионаличност и резорбция в организма.
Тъй като цинкът може да намали стойностите на медта в тялото, в Zinc Chelat на 12.5mg цинк е добавена 1 мг мед. И двата елемента са с удължено освобождаване, за да се гарантира непрекъснато снабдяване на организма. Така Zinc Chelat e оптимизиран във всяко едно отношение, за да се компенсира, по сигурен начин, недостига на цинк в тялото и да се подпомогне спортиста, в постигането на съвършена производителност и добро здраве.

Цинкът е съществен кофактор в над 300 метаболитни процеса. Той оптимизира цялостната обмяна на протеините, въглехидратите и мазнините, стимулира хормоналната и имунната система, подобрява състоянието на кожата, както и множество други заздравителни процеси. Така Zinc Chelat може да допринесе за постигането на по-висока производителност и добро общо състояние.

Начин на приемане

Дозировка: 2 пъти дневно по 1/2 таблетка. Да се чупи по разграничителната линия

Анализи
Zinc Chelate
Product
Easily breakable tablet - 500 mg - Zinc  
Product description
Food supplements  
Special Notes
This supplement is not a substitute for a balanced and varied diet.
The recommended daily dose should not be exceeded.
Keep your food supplements out of reach of children.  
Packaging unit (s)
Box of 180 tablets of 500 mg = 90 g  
Shelf life
2 years- once opened, store in a cool, dry place  
Recommended dose
Consume half a tablet every day with plenty of liquid.  
Ingredients
Filler: microcrystalline cellulose, and dextrose, zinc amino acid chelate (25.8%), lubricant: hydrogenated cottonseed oil and magnesium salts of fatty acids, binders: povidone, copper sulphate.  
Use
Zinc chelate is a very bioavailable form of zinc, an essential mineral that plays a key role in sport and plays a major role in muscle growth and regeneration. Zinc is an essential cofactor for over 300 metabolic processes, including important testosterone or hormone synthesis, the immune system, healthy skin and countless healing processes. This supplement contains highly bioavailable zinc, which is slowly released into your body, enriched with copper. 
 
Contents   / Tagesportion**  RDA*
Zinc (-amino acid chelate)   12,5 mg  125 %
Copper   1,0 mg  100 %
* Recommended daily allowance (RDA – based on EU-Directive 2008-100-EG)
** ½ Tablette
EAN Code   Packing/Weight  Flavour  EAN-No.:
Zinc Chelate   can / 90 g  /  54 53001 85249 2

This product is manufactured in accordance with HACCP, GMP and ISO 9001-2000 certification.
Products are subject to constant quality control procedures by qualified technicians.

19,00 лв.

Възможни опции

Този продукт е закупен: 1 пъти