Magnesium citrate - 240 g

Magnesium citrate - 240 g

- регулира над 300 метаболитни процеса в тялото
- оптимизира мускулните съкращения и функции
- подобрява синтеза на АТФ
- 250 мг магнезий, в доза от 4 г
- добавени витамини - С и В6
- предпазва мускулите от крампиране
- задължителна добавка за всички активни спортисти и атлети


Бърза поръчка
*Тел.:

Коментар:

Въведете кода от картинката:

Моля, въведете своя тел. номер за да се свържем с Вас.


Описание

Magnesium citrate е хранителна добавка, базирана на магнезиев цитрат, която се отличава с особено висока биологична наличност на магнезий. Минералът магнезий е жизнено необходим и участва в над 300 метаболитни процеси, включително в оптимизирането на енергийните процеси (АТФ), контрола над мускулните съкращения и укрепването на костите и зъбите. Магнезият, включен в Magnesium citrate, е особено ефективна форма на минерала, оптимизирана с витамините C и B6.

Какво мога да очаквам от Magnesium citrate?

Magnesium citrate е минерален комплекс, действащ като регулатор и участващ в над 300 метаболитни процеси. Magnesium citrate не е заместител на рационалното хранене, но гарантира ефективно снабдяване с магнезий. Продуктът не осигурява многообразието и разнообразието от хранителни вещества, получавани чрез здравословното хранене. За постигане на оптимална мускулна маса и сила, трябва да си набавяте допълнително липсващите градивни субстрати, чрез полезни храни и прием на хранителни добавки (креатин, аминокиселини, високогликемични въглехидрати и т.н.). Мускулната маса може да се поддържа единствено чрез непрекъснат и адекватен прием на аминокиселини. Ето защо трябва да приемате и бързи протеини (особено сутрин след ставане и преди и след тренировка), както и бавни протеини.

Функционалност и механизъм на действие на Magnesium citrate:

Магнезият е от съществено значение за общото благосъстояние и спортните постижения. Като цяло, магнезият се съдържа в пълнозърнести продукти, семена, ядки, риба, месо, плодове и зеленчуци. Поради значителната преработка на много от храните и стресовия начин на живот обаче често се налага минералите да се набавят допълнително. Недостатъчният прием на магнезий се проявява с нервност, главоболие, проблеми с концентрацията, мускулни крампи, напрежение в мускулите, слабост, депресия и дори сърдечни инфаркти.

Магнезият участва като ензим или коензим в над 300 метаболитни процеса. От значение за спортистите е ролята му в синтеза на АТФ, т.е. производството на енергоносителя аденозин трифосфат. АТФ служи като пряк източник на енергия при мускулните съкращения. Запасите от АТФ се изчерпват напълно след 2-3 секунди и трябва непрекъснато да се обновяват. Ето защо адекватният прием на магнезий влияе върху общата производителност и намалява мускулните спазми и напрежение.

Магнезият подпомага и обмяната на въглехидратите и мазнините и заедно с витамин B6, участва в преобразуването на протеините, което означава, че той стимулира загубата на мазнини и изграждането на мускули. Освен това, магнезият регулира функциите на нервните клетки и стабилизира нервната система. Важен е и за поддържането на здрави кости, зъби, сърце и артерии.

Magnesium citrate е една добре усвоима магнезиева добавка, оптимизирана с витамините C и B6, чрез която се цели да се стимулира метаболизмът и да се подпомогнат процесите на резорбция и общото здравословно състояние. Ефективността и бионаличността на Magnesium citrate го превръщат в отлична добавка за интензивно трениращи спортисти, изпитващи дефицит в магнезиевия баланс.

Начин на приемане

Дозировка: 4 грама пулвер разтворени в 200 мл вода. Най-добре преди тренировка.

Анализи
Magnesium citrate
 
Caloric value     / Tagesportion (4 g)  GDA*
Caloric value     13 kJ / 3 kcal  0,1 %
Protein     0,0 g  0,0 %
Carbohydrate     0,0 g  0,0 %
Lipide     0,0 g  0,0 %
* GDA – Anteil der empfohlenen Tagesmenge eines Erwachsenen
 
Vitamins    / Tagesportion (4 g)  RDA*
Vitamin C   80 mg  100 %
Vitamin B6   1,4 mg  100 %

 
Minerals    / Tagesportion (4 g)  RDA*
Magnesium Citrate   1.615 mg  /
Magnesium   250 mg  67 %
* Recommended daily allowance (RDA – based on EU-Directive 2008-100-EG)
 
EAN Code   Packing/Weight  Flavour   EAN-No.:
Magnesium Citrate Powder   can / 240 g  Orange  54 53001 85370 3

This product is manufactured in accordance with HACCP, GMP and ISO 9001-2000 certification.
Products are subject to constant quality control procedures by qualified technicians.

31,00 лв.

Възможни опции

Този продукт е закупен: 1 пъти