Resveratrol

Resveratrol

- мощен антиоксидант, укрепващ имунната система
- действа антиканцерогенно и противовъзпалително
- подобрява въглехидратния метаболизъм и подпомага изгарянето на мазнините
- увеличава синтеза на азотен окис
- добър избор за хора и спортисти, които искат да подобряват своите здравни показатели


Бърза поръчка
*Тел.:

Коментар:

Въведете кода от картинката:

Моля, въведете своя тел. номер за да се свържем с Вас.


Описание

Ресвератролът е вещество от растителен произход, което се смята за „активна съставка на червеното вино“, макар че се среща и в редица други растения като малини, фъстъци и черници. Ресвератролът преди всичко се счита за мощен антиоксидант. На него обаче се приписват и множество други интересни качества, свързани с изгарянето на телесните мазнини, синтеза на азотен оксид и модулацията на естрогена (естрогенов блокер).

Научно изследване доказа, че ресвератролът проявява хранителни качества, които водят до стабилизиране на кръвната захар, оптимизиране на инсулиновата чувствителност и забавяне на процесите на стареене (анти ейджинг). Resveratrol е обогатен със синергийните субстрати алфа-липоева киселина, кверцетин, OPC (екстракт от гроздови семена), EGCG (екстракт от зелен чай), куркумин, индол-3-карбинол, пиперин, витамин C и калций, с цел да се постигне оптимален ефект и биологична наличност.

Какво мога да очаквам от Resveratrol?

Ресвератролът подобрява вашето здраве и физическа производителност по множество различни начини. Той може да спомогне и за намаляването на телесните мазнини, чрез стимулиране на метаболизма и разграждане на мазнините. Някои атлети дори съобщават за значително увеличаване на мускулната маса при започване на приема на Resveratrol като добавка. Дори да не доведе до рязко увеличаване на мускулната маса, ресвератролът може да прояви редица благоприятни ефекти върху вашето здраве, като например забавяне на процесите на стареене.

Функционалност и механизъм на действие на Resveratrol:

Ресвератролът е фитоалексин, който е един от естествените полифеноли. Фитоалексините са компоненти на имунната система на растенията и задачата им е да ги защитават от гъбични, бактериални и вирусни инфекции, както и от въздействията на околната среда (ултравиолетово лъчение, озоново замърсяване и токсини). Ресвератролът се съдържа в растения и храни като вино или грозде, малини, черници, сливи и фъстъци.

Като мощен полифенол,  ресвератролът притежава значителни антиоксидантни свойства, поради което се използва от човешкия организъм, подобно на растенията, като антиоксидант за защита от действието на свободните радикали. Ресвератролът изглежда притежава способността да стимулира собствените антиоксидантни ензимни системи на организма, като супер оксид, дисмутазата и катализаторите. Подобно на коензим Q10, той пречи на директната загуба на протони от митохондриите, като същевременно неутрализира реактивните кислородни радикали.

Много интересни са свойствата, за които се твърди, че ресвератролът проявява по отношение загубата на мазнини. Изследванията показват, че той предпазва от наднормено тегло и натрупване на мазнини, унищожава мастните клетки и може да стимулира липолизата (разграждането на мазнини). Все още не са провеждани изследвания върху хора в този аспект, но много атлети вече съобщават за положителни ефекти върху изгарянето на мазнините.

Освен антиоксидантните си свойства, ресвератролът подпомага мускулния растеж и възстановяването, благодарение на повишения синтез на азотен оксид. По-интензивният азотноокисен синтез се свързва с по-добра тъканна перфузия и е фактор, улесняващ транспорта на хранителни вещества към мускулите, заедно с увеличаването на мускулния растеж и възстановяването. Освен това, ресвератролът потиска ефектите на естрогена и променя съотношението естроген-тестостерон, което допълнително улеснява образуването на мускулна маса. Интерес представляват и анти ейджинг ефектите на ресвератрола. В това отношение се посочват данни за известно удължаване на живота, което се свързва с ниския внос на калории.

От здравна гледна точка, ресвератролът притежава множество предимства. Действието му се свързва със стабилизиране нивата на кръвната захар и подобряване на инсулиновата чувствителност. И двата ефекта са важни не само за болните от диабет тип II, но и за атлетите (относно инсулина и спорта вж. Анаболни хормони II – инсулин). Изследванията доказаха положителното въздействие на ресвератрола и срещу раковите клетки. Други изследвания предположиха положителни ефекти върху нивата на холестерола, както и автоимунни ефекти при заболявания като атеросклероза, сърдечни заболявания, болестта на Алцхаймер и артрит.

За оптимизиране на биологичната наличност и ефект на ресвератрола, продуктът Resveratrol на Peak е обогатен със субстратите алфа-липоева киселина, кверцетин, OPC (екстракт от гроздови семена), EGCG (екстракт от зелен чай), куркумин, индол-3-карбинол, пиперин, витамин C и калций.

Начин на приемане

Дозировка: 3 капсули дневно с вода на празен стомах.

Анализи
Resveratrol
Product
Hard gelatin capsules containing resveratrol, antioxidants and vitamin C  
Product description
Food supplements 
Special Notes
This supplement is not a substitute for a balanced and varied diet.
The recommended daily dose should not be exceeded.
Keep your food supplements out of reach of children.  
Packaging unit (s)
Box with 90 capsules of 1000 mg = 90 g  
Shelf life
2 years- once opened, store in a cool, dry place  
Recommended dose
Consume 3 capsules daily with plenty of liquid.  
Ingredients
Grape seed extract, calcium ascorbate, polygonum cuspidatum extract (17.5%), collagen protein (capsule), green tea extract, quercetin, alpha-lipoic acid, curcumin extract, indole-3-carbinol, separating agent: magnesium salts of fatty acids, pepper extract, dye: titanium dioxide.  
Use
Resveratrol is a phytoalexin, which is best known as an antioxidant, but also for its nutritional involvement in nitric oxide synthesis, lipolysis, blood sugar levels, insulin levels (carbohydrate metabolism) and hormone balance. Selected secondary plant compounds and synergistic substrates round off the supplements functionality spectrum. 
 
Contents   / Tagesverzehrmenge
Polygonum-Cuspidatum extract   500 mg
- of which trans-resveratrol   250 mg
Grape-seed extract   625 mg
- of which total polyphenole   595 mg
- of which oligomere proanthocyanidine   250 mg
Quercetin   250 mg
Green tea extract   263 mg
- of which total polyphenole   250 mg
- of which epigallocatechingallat   105 mg
Alpha-Lipoic Acid   200 mg
Curcumin   125 mg
Indol-3-Carbinol   60 mg
Piperine   10 mg
Vitamins   / Tagesverzehrmenge  RDA*
Vitamin C (from calciumascorbat)   500 mg  625 %
Minerals   / Tagesverzehrmenge  RDA*
Calcium (from calciumascorbat)   57 mg  7,1 %
* Recommended daily allowance (RDA – based on EU-Directive 2008-100-EG)
EAN-Code   Packing/Weight  Flavour  EAN-No.:
Resveratrol   can / 90 capsules - 90 g  /  54 53001 85248 5

This product is manufactured in accordance with HACCP, GMP and ISO 9001-2000 certification.
Products are subject to constant quality control procedures by qualified technicians.

45,00 лв.

Възможни опции

Този продукт е закупен: 5 пъти