Витамини и минерали

Виж описанието

Обща характеристика на витамините и минералите:

Витамините и минералите са т.нар. микрохранителни вещества, които за разлика от макрохранителните вещества (мазнини, въглехидрати, протеин) не са преки източници на енергия и градивен материал за организма. Въпреки това в ролята си на регулатори те участват в голям брой жизненоважни процеси. Тъй като с изключение на витамин D те не могат да се синтезират сами от организма, смятат се за есенциални и трябва да се набавят с храната. Витамините се делят на водно- и мастноразтворими, като последните могат да се усвояват само в комбинация с мазнини.

Витамините и минералите регулират оползотворяването на макрохранителните вещества и обмяната на веществата и имат значение за имунната система, изграждането на клетките и мускулите, както и за цялостното здравословно състояние и жизненост на организма. Всяко едно от тези регулаторни вещества изпълнява определени функции. Ако липсва само едно от тях, останалите не могат да извършват пълноценно работата си и организмът не функционира оптимално.

Витамини и минерали в спорта:

Спортистите имат високи потребности от витамини и минерали. Това се дължи на честото движение и засиленото потоотделяне. Недостигът от витамини и минерали неизменно води до субоптимални резултати в тренировката и неразположение. Напълно възможно е проблемите, свързани с излишната телесна мазнина или намалената производителност и жизненост, да се дължат единствено на липсата на някое от тези важни регулаторни вещества. Затова трябва непрекъснато да се следи за достатъчното снабдяване с витамини и минерали. Това може да се осъществи на базата на здравословно и разнообразно хранене, допълнено със суплементи.

Предимствата на витамините и минералите в суплементите накратко:

• оптимално усвояване на хранителните вещества за изграждане на клетки и мускули
• оптимална обмяна на веществата
• укрепване на имунната система
• подобряване на цялостното състояние и жизненост на организма

Сортиране по:
Покажи:
 • Electrolyts (Complex)
  ELECTROLYTS COMPLEX съдържа всички витамини от В-група, плюс всички важни микроелементи и минерали, които при интензивно физическо натоварване, се изхвърлят с потта. Важно е да се знае, че този продукт се приема след натоварване (тренировка), дори и след така наречената „следтренировъчна добавка” (C..
  * Разфасовка:

  22,00 лв.
 • Greens Superfood
  ..
  * Разфасовка:

  79,00 лв.
 • Magnesium citrate - 240 g
  Magnesium citrate е хранителна добавка, базирана на магнезиев цитрат, която се отличава с особено висока биологична наличност на магнезий. Минералът магнезий е жизнено необходим и участва в над 300 метаболитни процеси, включително в оптимизирането на енергийните процеси (АТФ), контрола над мускулнит..
  * Вкус / Аромат:

  * Разфасовка:

  31,00 лв.
 • Magnesium Liquid
  ..
  3,00 лв.
 • Reds Superfood
  PEAK Superfood REDS е супер матрица, съдържаща особено ценни и натурални съставки от плодове. С голямото разнообразие от висококачествени и внимателно обработени плодове Superfood REDS е идеално пригоден за лесна консумация и осигурява прием на важни витамини, минерали и микроелементи и ензими и про..
  * Разфасовка:

  79,00 лв.
 • Sleep 120 caps
  Sleep е специално разработена формула, представляваща комбинация от аминокиселини, растителни екстракти, L-триптофан, GABA, магнезий, цинк, витамини и адаптогени, подобряваща качеството на съня. Един от основните компоненти на продукта е гама-аминомаслена киселина (GABA), която е известна като инхиб..
  * Разфасовка:

  35,00 лв.
 • Ultra A/Z
  Ultra A/Z е специален комплекс от минерали, витамини и екстракти от зелен чай и гроздови семена. Съдържащите се в Ultra A/Z 30 витамина и минерала, се освобождават равномерно и се резорбират в продължение на целия ден, за да оптимизират цялостното функциониране на организма, по отношение на важни ме..
  * Разфасовка:

  24,00 лв.
 • Vitamin C
  Витамин С играе огромна роля в подсилването функциите на имунната система. Като антиоксидант, той помага за неутрализиране на свободните радикали в клетките. Витамин С е водоразтворим витамин. Това е термин, който включва 2 съединения – аскорбинова и дехидроаскорбинова киселина. Като добавки към хра..
  * Разфасовка:

  29,00 лв.
 • Vitamin D
  Витамин D е жизнено важна субстанция, играеща роля на прохормон. Синтезът на витамин D обикновено протича, когато кожата на тялото е изложена на слънчевите лъчи. През зимните месеци слънчевото греене е недостатъчно, за да осигури оптималния синтез на витамин D. Това не бива да се допуска, тъй като т..
  * Разфасовка:

  23,00 лв.
 • Vitamins (A-Z)
  Всяка таблетка VITAMIN A-Z ви дава комбинация от 28 задължителни за вашия организъм витамини, минерали и микроелементи. Таблетките са „time-released”, т.е. подават се равномерно на организма, в продължение на часове и се резорбират оптимално, следователно се оползотворяват. Приемът, два пъти дневно ..
  * Разфасовка:

  24,00 лв.