Общи условия

                                                                                         ОБЩИ УСЛОВИЯ
 
"ЖИВАЯ ЦАЙТ" ЕООД, наричано за краткост „Доставчик”, “Он-лайн магазин” и/или „Сайт“ е дружество, регистрирано в ТР при АВп към МП на Република България с ЕИК 202800410, със седалище и адрес на управление гр. София, п.к. 1618, кв. „Овча купел”, ул. „Рождество” № 7. Подаването на жалби, оплаквания и рекламации към Доставчика се извършва на адреса му на управление, посочен в предходното изречение, на e-mail : office@peak.bg или във всеки един от търговските обекти на Търговеца на територията на Рeпублика България

Haдзopни opгaни:

1. Koмиcия зa зaщитa нa личнитe дaнни.
Aдpec: гp. Coфия,yл. "Ивaн Eвcтaтиeв Гeшoв" № 15
Тeл.: (02) 940 20 46
Фaĸc: (02) 940 36 40
E-mail: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уeб caйт: www.cpdp.bg

2. Koмиcия зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe.
Aдpec: гp.Coфия, п.к. 1000, пл."Cлaвeйĸoв" №4A, eт.3, 4 и 6
Тeл.: 02 / 980 25 24
Фaĸc: 02 / 988 42 18
Гopeщa линия: 0700 111 22
Уeб caйт: www.kzp.bg

3. Koмиcия зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa.
Адрес: гр. Coфия, п.к. 1000, бyл. "Bитoшa" №18
Teлeфoн: (02) 935 61 13
Фaĸc: (02) 980 73 15
Уeб caйт: www.cpc.bg

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ (ОУ) уреждат взаимоотношенията между Доставчика, от една страна, и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейни profisport.bg, peak.bg, activlabbg.com, ironmaxx.bg, nutritionoutlet.us (наричани за краткост Сайта), от друга страна, както и отношенията със същите при използването на информационните и търговски услуги, предлагани от Доставчика (наричани за краткост Услуги), включително с ползващите онлайн магазина на Доставчика.

Тези ОУ обвързват всички потребители, които използват домейните profisport.bg, peak.bg, activlabbg.com, ironmaxx.bg, nutritionoutlet.us. С натискане /кликване/ върху линка към настоящите ОУ се счита, че потребителят е запознат с Общите условия за ползване на домейните, приема ги и се задължава да ги спазва, както и че се съгласява с условията за използване на електронните магазини на Доставчика.

Отхвърляне на гаранции и отговорности:

Всички коментари или твърдения на "ЖИВАЯ ЦАЙТ" ЕООД за нейни продукти не са проверени, оценени и потвърдени от Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) или от друг официален държавен орган, а представляват извадки от изследвания, научни трудове и други източници на информация. Те служат само за информативна цел и следователно не може да се гарантира за тях и/или да се носи отговорност за проблеми, свързани с приемането на продуктите и/или използването им за рекламна цел, в каталози, публикации и по какъвто и да е друг начин. Същото важи и за твърдения и коментари на Доставчика по всички останали въпроси.

Продуктите на Доставчика не са предназначени за изготвяне на диагнози, профилактика или лечение на болести или за извършване на действия, несвързани с физиологията. Те не са лекарствени препарати. Ако страдате от някаква болест, подложени сте на лечение, бременна сте или кърмите, консултирайте се с медицински специалист преди да използвате тези продукти.

Доставчика не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта. Преди употреба задължително се консултирайте с лекар или специалист относно начина на приемане на продуктите.

Авторско право:

Съдържанието на тези страници е защитено от закона за авторското право. Те са интелектуална собственост на "ЖИВАЯ ЦАЙТ" ЕООД, на нейните доставчици и партньори. Всички права са запазени. Информацията (без да се ограничава само до текст, презентации, изображения, илюстрации) не може да се копира или възпроизвежда по някакъв друг начин без писменото съгласие на Доставчика. Изрично се забранява промяна в съдържанието на страниците. Използването на материали (снимки, информация и др.) от сайта без разрешение на Доставчика е престъпление и се наказва от Закона за Авторското Право.

Търговски марки:

Ако не е упоменато друго, всички търговски марки и лога, използвани имена, знаци, символи, снимки, кодове, текстове на продукти независимо дали са на български или друг език, публикувани в този сайт са собственост на "ЖИВАЯ ЦАЙТ" ЕООД.
Коментари, забележки:

"ЖИВАЯ ЦАЙТ" ЕООД не събира поверителна или защитена информация. Всички предложения, идеи и др., които ни предоставяте, ще бъдат считани за произхождащи от ненадежден и неофициален източник. С изпращането на информация, включително, но не само на е-мейл адрес и телефонен номер, подателят предоставя на Доставчика неограничено и неотменимо право да използва, публикува, преработва, регистрира и дистрибутира тази информация, както и да изпраща известия и информация по телефон и e-mail, за всички промени, актуализации и промоции.

Поръчки:

Поръчки от сайта на Доставчика могат да правят потребители, приели настоящите Общи условия. За да поръчате, моля поставете един или няколко продукта във Вашата кошница и следвайте указанията.

Плащане:

Плащането се извършва чрез:
- услугата „Наложен платеж” и става в момента на получаване на стоката;
- чрез банков превод; (ПОЛУЧАТЕЛ: ЖИВАЯ ЦАЙТ ЕООД, БАНКА: ПРОКРЕДИТ БАНК БЪЛГАРИЯ , IBAN: BG39PRCB92301045400314 , BIC: PRCBBGSF, В ОСНОВАНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ СЕ ЗАПИСВА НОМЕР НА ПОРЪЧКАТА!)
- чрез paypal.com;
- чрез epay.bg;
- чрез кредитна или дебитна карта VISA или MasterCard;

Договор:

*Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и ползвателя се счита за сключен от момента на приемането на настоящите Общи условия и натискане на бутона „Поръчай”.

Доставка:

След всяка направена он-лайн поръчка, наш Представител ще се свърже с Вас с цел уточняване и потвърждаване на поръчката Ви, всеки ден от 10:00 ч. до 18:00 ч.

Доставката се извършва от куриер до посочен от клиента адрес или до офис на куриерската фирма.

Срокът на доставка обикновено е 24 часа, но може да варира до 72 часа, в зависимост от часа на поръчката и населеното място.

Доставката е безплатна, с изключение на поръчки с обща цена под 20 лв. с ДДС. В такъв случай доставката се таксува на цена 4 лв. с ДДС.

Отказ от съответен продукт:

Вие като поръчител имате право да се откажете от поръчаните от Вас стоки, без да дължите обезщетение или неустойка и без да посочвате причини в срок от 7 работни дни от получаването им в случай, че те не са използвани, не е нарушена цялостта на опаковката им и са във вида, в който сте ги получили.

Съобразно ЗЗП чл. 53 до изтичане на срока посочен в ЗЗП чл. 55 всички плащания към доставчиците се приемат като задатък.

За отказ, моля попълнете формата на този линк:

Констатация на дефектен продукт:

При констатация на дефектен продукт, Вие се задължавате да ни уведомете до 24 ч. oт получаването му, при ненарушен търговски вид на опаковката и съдържанието и. Ние се ангажираме до 48 часа той да бъде подменен с нов или да Ви възстановим заплатената сума, считано от датата, на която Вие като поръчител сте упражнили правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид и/или опаковката на стоката ние не поемаме отговорност. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Поръчителя.

Несъответствие на доставката:

При несъответствие на даден продукт с характеристиките посочени в интернет страницата да Доставчика, Вие се задължавате да ни уведомете до 24 ч. oт получаването му и при ненарушен търговски вид на опаковката и съдържанието и. Ние се ангажираме, до 72 часа той да бъде подменен с нов или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, считано от датата, на която Вие като поръчител сте упражнили правото си на рекламация. След този срок или при нарушаване на търговския вид и/или опаковката на стоката ние не поемаме отговорност. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Доставчика.

Общи бележки:

Доставчикът може във всеки един момент да променя условията за ползване на уебсайта, цените на продуктите, както и цялата информация качена на домейни profisport.bg, peak.bg, activlabbg.com, ironmaxx.bg, nutritionoutlet.us по свое усмотрение и в писмен вид, без предварително уведомление и без да дължи неустойки и/или да носи отговорност за пропуснати ползи.

Поръчителят е длъжен да заплати цената която е била актуална по време на сключване на договора за продажба от разстояние*. При допуснати технически грешки в публикуването на цените и продуктите, Доставчика си запазва правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обезщетение по никакъв начин на поръчителя, освен да възстанови сумите платени от Поръчителя, ако има такива.

*Закон за защита на потребителите:

Чл. 48. (1) Договор за продажба от разстояние е всеки договор, сключен въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от система за продажба на стоки или предоставяне на услуги, при която от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.
Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни. За всяко нарушение на Вашите потребителски права по Закон за защита на потребителите незабавно сигнализирайте Комисия за защита на потребителите на телефон 0700 111 22.
Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите /ЗЗП/:
Съгласно ЗЗП Доставчикът се задължава да Ви предостави следната информация:

1. Името и адреса на собственика на домейни profisport.bg, peak.bg, activlabbg.com, ironmaxx.bg, nutritionoutlet.us e "ЖИВАЯ ЦАЙТ" ЕООД, дружество регистрирано в ТР при АВп към МП на Република България с ЕИК 202800410, със седалище и адрес на управление гр. София, п.к. 1618, кв. „Овча купел”, ул. „Рождество” № 7.

2. Основните характеристики и съставки на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт на български език. Единствено текстовете, които нямат аналог на български език или са познати и известни под чуждо име са запазили своето оригинално име.

3. Цената на стоките е изписана КРАЙНА, с включен ДДС на страниците за представяне на съответния продукт.

4. Заплащането на стоките и услугите е съобразено с чл. 93 ал. 1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

Важно:
В случай, че "ЖИВАЯ ЦАЙТ" ЕООД и/или неин (потенциален) договорен партньор, съответно доставчик, получат информация, че определени продукти са забранени или спорни в дадена държава, клиентът ще бъде уведомен незабавно. Все пак трябва всеки сам да провери какви са разпоредбите по отношение на движението на такива продукти, заради различията, които съществуват между отделните държави, кантони, щати, а често и между властите и дистрибуторите.
За всички неуредени от настоящите условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство в Република България.