Здравейте!
Днес си купих: лежанка, тежести с лост, дъмбели, велоергометър, лост за набиране, за кофички, лежанка за коремни преси, уред за крака и това е общо взето...
Та, на 17 години съм, тежа 53 кг и съм висок 170
Имам желание да си повиша тежестта, че съм слаб... Все пак съм 11 клас и догодина ще съм абитуриент и искам до тогава (година и половина) да заякна

Моля Ви ако имате време/желание да ми направите програма за: кой ден по колко пъти да вдигам и какво да ям...
Аз изчетох всички теми от този раздел, но искам мнението на някой който е наясно...
Имам и няколко въпроса:
Дюнера покачва ли маса, все пак има месо в него и т.н... Понеже са ми на близо и докато съм на училище...
Благодаря предварително!

Здравейте,
Като начинаещ, най-добре да започнете с тренировки четири пъти в седмицата. Понеделник - гърди, бицепс и горен корем - по 3-4 упражнения, 6-8 повторения за мускулна група, като предварително добра загрявка. Вторник е ден за гръб и трицепс - същата схема, 3-4 упражнения, 6-8 повторения за мускулна група и хубава загрявка. Сряда почивка. Четвъртък - предно задно бедро и долна част на корема - 3-4 упражнения, 10-12 повторения. Петък - рамена, прасец и странична част на корема (паласки). Упражненията, които трябва да се правят е трудно да ги обясня тук, защото не мога да качвам картинки. Най-добре е да ги потарсите в мрежата, да попитате някой приятел, който се занимава с фитнес или най-добре, отивате в първата фитнес зала и плащате за тренировка с инструктор. казвате му да Ви покаже всички упражнения за изброените горе мускулни групи и си ги записвате. Относно храненето, то е може би най-важната част от цялата "схема". Без него, почти нищо не се получава и обикновено само "боксуване"

Като за Вашите килограми Ви трябва една добра високо въглехидратна диета. Калориите да бъдат около 2700 - 3200 за ден (в нета има много калорийни калкулатори и можете да си пресметнеш предпочитаната от Вас храна). Аз няма да си позволя да правя диета, защото това е строго индивидуално и зависи пряко от времето с което разполагате, часът в който ставате, кога тренирате, кога спите и т.н. Основните неща са хранене през около 2-3 часа, като сутрин, преди и след тренировка (около 1 час преди и веднага след) се набляга на повече въглехидрати и захари, а вечер преди лягане на повече протеин. Накой от храненията (поне 5 на ден) можете да заместите с доза протеин. Дюнерът е не лош избор. В него има добри количества въглехидрат и малко протеин. Ако имате възможност, може да изпивате доза бавен протеин около 30 мин преди него.
Отговорът ми не е много изчерпателен и ако имате допълнителни въпроси пишете.
Поздрави